Bringások előnyben, Miskolcon

Változásokra számíthatnak  a miskolciak szerdától a kerékpáros közlekedésben a város több részén. Van, ahol a buszsávot is használhatják majd, és van, ahol az egyirányú utcába forgalommal szemben is behajthatnak.

 

A kerékpáros közlekedés elősegítése és minél biztonságosabbá tétele érdekében egyeztetett az önkormányzat a Kerékpáros Klubbal, melynek eredményeként július 25-től a kerékpárosok is használhatják a busz forgalmi sávot a Kazinczy utcában, a Régi Posta utca és a Petőfi tér közötti szakaszon.

A KRESZ szabályinak módosítása lehetővé tette azt is, hogy a kerékpárosok az egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedhessenek. Az Andor utcán kívül így – ugyancsak július 25-től – a Tokaji Ferenc, Bartók Béla, Huba, Bulcsú és Rákóczi Ferenc utcák egyirányúsított szakaszain forgalommal szemben is közlekedhetnek a kerékpárosok.

A közúti jelzőtáblák kihelyezését a Városgazda Kft. végzi, szerdán kezdődik az útburkolati jelek festése is. A Városgazda munkatársai a Kazinczy – Huba utcákban fognak táblákat kihelyezni, és a tervek szerint a hét végéig, legkésőbb a jövő hét elejéig befejezik a munkát az összes érintett utcában.
Kérik a járművezetőket és a kerékpárosokat is, hogy fokozott óvatossággal és kellő figyelemmel közlekedjenek ezeken a szakaszokon! minap.hu