Összefogott több miskolci  polgárőr egyesület, hogy együtt tegyenek Miskolc Közbiztonságának javítása érdekében. A három egyesület folyamatosan tart közbiztonsági szolgálatot, amely a – visszajelzések szerint – hatalmas sikereket ér el a lakosság körében.

A szombati nap folyamán több fiatal társaságot kellett figyelmeztetni csendháborítás, illetve a lakók zavarása miatt. A jóindulatú figyelmeztetést a fiatalok elfogadták és haza távoztak.

Sajnos a vasárnap nem telt el eseménymentesen. Egy férfit vasárnap hajnalban idegesített a Győri Kapuban szabályosan parkoló több mint húsz gépjármű, és úgy gondolta különböző módon bosszút ál rajtuk oly módon, hogy megrongálja azokat. Az elkövető a kerekek leeresztésétől nem jött lázba, így magát a jármű elemet kezdte el rongálni. Így szélvédők, visszapillantók bánták a férfi tettét.
Az elkövető nem gyönyörködhetett sokáig tettében, hisz a vasgyári rendőrök rövid időn belül elfogták. A vasárnap ezzel még nem ért véget. A délelőtt folyamán egy idős hölgy sétált hazafelé, mikor egy férfi úgy gondolta kirabolja őt. Védtelen áldozata talpra esettebb volt elkövetőjénél így azonnal segítségért kiáltott, melyet egy arra járó férfi meghallott és az idős hölgy segítségére sietett. A férfi kereket oldva elmenekült a helyszínről, de nem jutott messze, hiszen az egy kilométerre lévő nagyáruház előtt a pontos személyleírásnak köszönhetően szinte azonnal elkapták. Mindkét helyszínen a polgárőrök nagy segítséget nyújtottak a hivatalos szerveknek.

Losonczi János szóvivő arra kéri a lakosságot, amennyiben atrocitás éri őket, vagy hasonló jelenséget észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a +3646514511 rendőrségi telefonszámon, de szükség esetén a polgárőrség ügyeletét is hívhatják a +36706510089 -es mobilszámon. radiop.hu