Az egri önkormányzat egy  helyi kereskedelmi rádiótól kért be egy hangfelvételt azért, mert szerintük: „az Önkormányzatra, illetve a Polgármesteri Hivatalra nézve negatív tartalmú kijelentések hangzottak el”, írta az egriügyek.hu.

 

Az egri önkormányzatnál úgy látják: ha valaki nem dicséri őket, azzal szemben fel lehet és fel is kell lépni. Egy, az egri laphoz került hivatalos levél szerint írásban fordultak a helyi Rádió Eger ügyvezetőjéhez. A Habis László polgármester, KDNP-s országgyűlési képviselő által jegyzett levélben egyebek közt ez áll: „Tudomásomra jutott, hogy a megjelölt időpontban az Önkormányzatra, illetve a Polgármesteri hivatalra nézve negatív tartalmú kijelentések hangzottak el, így ennek ellenőrzésére és a megfelelő intézkedések megtételéhez szükséges számunkra a felvétel”.

A rádió bűne egyébként ez a a július 18-ai adás szövege volt: „Többen telefonáltak így a kívánságműsor ideje alatt is, hogy mikor adják már át az utat itt Egerben a Trinitáriuson. Tudják, itt a Rossztemplomnál, ahol le van zárva. Igaz, hogy le van aszfaltozva az út, minden oké, de azért ezek a madzagok meg a táblák még ott vannak. Megpróbáltunk utánajárni, viszont a Polgármesteri Hivatalban éppen nyaralnak, úgyhogy nem tudnak felvilágosítást adni erről. Úgy gondoltuk, lehet, hogy kimegyünk mi is, és eltesszük innen ezeket a megállító bábukat, hátha a nyaralás miatt maradt csak ott vagy nem tudom, önöknek mi a véleménye. „