boon.hu.  DVTK Stadion: Nem jön az állami 490 millió

Zsiga Marcellt, telefonhívásainkra nem reagált  a képviselő. Sikerült viszont beszélnünk erről hétfőn Sebestyén Lászlóval, aki a következőket mondta:
– Azért döntöttünk a módosító visszavonása mellett, mert nem kaptuk meg azt a támogatást azokról a helyekről, ahonnan reméltük, ami persze nem jelenti azt, hogy nem lesz stadionrekonstrukció, hiszen a DVTK-t működtető cég által benyújtott TAO-s pályázatból tovább fog korszerűsödni a létesítmény.
Arra a felvetésünkre, hogy ,,tiszta állami forrás”-sal azért könnyebb lett volna megvalósítani a stadion fejlesztéseit, mint a TAO-s pénzzel, hiszen utóbbihoz önrész is szükséges, – jelen esetben kb. 350 millió forint, – amit a DVTK-t működtető DFC Kft. tulajdonosainak (pontosabban a háttér tulajdonosoknak, Leisztinger Tamásnak és a miskolci önkormányzatnak) kellene előteremtenie, erre Sebestyén László ezt válaszolta:
– A következő hónapokban az államháztatásnak több stadion megépítését is finanszíroznia kell, korábbi kötelezettségvállalásai miatt, így stadionépítés címén plusz támogatást szerezni szinte lehetetlen, ezt be kellett látnunk-írja a boon.hu