Olyan lesz a budapesti taxi színe, mint amilyen Miskolcon a Helló

A rendelettervezet szabályozási célkitűzései a következők: hatályba lépése 2013 januárjától, fokozatos megfeleléssel, ahogy lejárnak az éves engedélyek, legkésőbb 2014. január 1-ig történő átállással, indirekt létszámkorlátozás megteremtése minőségi elvárások útján, kötelező bankkártya-elfogadás, kötelező tarifatájékoztatás egységes formátumban, működőképes légkondicionáló berendezés előírása, dohányzási tilalom a járművekben, egységes arculat.

 

Megkövetelik, hogy a járművek 10 évnél fiatalabbak, legalább 2550 mm tengelytávúak, 430 liter csomagtérűek, és legalább EURO 4-es motorúak legyenek.

A közforgalmú közlekedés arculati koncepciójának részeként a taxikra vonatkozóan is az egységesítés szempontjai az irányadók, hogy azok jól megkülönböztethető, homogén járműcsoportot alkossanak Budapest utcáin. A lehetséges változatokból a taxis szervezetekkel egyeztetett módon választották ki az egységes arculatot biztosító fekete-sárga megjelenés, de ennek egyeztetése még tart.

A BKK egyik, az előzetes egyeztetéseken támogatott javaslata alapján a budapesti taxik színterve egységesen fekete alapszínű járművet ír elő, amelynél az ajtók és tetőelem sárga színt kap majd. A járműveken egységes tipográfiai jegyekkel jelennek meg a szolgáltatásra vonatkozó információk is, valamint egységes formában kerülnek fel a kocsikra a járművet működtető taxitársaságok emblémái is.