Bajban a zsidózó, cigányozó DVTK szurkolók (is)

A Magyar Labdarúgó Szövetség és az Indra Sistemas S.A. cég aláírta azt a szerződést, amelynek értelmében a spanyol gyökerű nemzetközi cég, magyarországi partnereivel együttműködve valósítja meg az MLSZ stadionbiztonsági projektje első szakaszát – adta hírül a szövetség honlapja. A kontraktus értéke: 645 716 110 forint. A fejlesztés első ütemében érintett stadionok: 1. Győri ETO FC, 2. DVTK (Diósgyőr), 3. Újpest FC, 4. Haladás Sopron Bank (Szombathely), 5. Kecskeméti TE, 6. Budapest Honvéd. A tervek szerint, 2012. július 30-ig a megvalósulnak a központi rendszerek (jegyrendszer, szurkolói kártya rendszer, sportrendészeti nyilvántartás), valamint a listán első helyen szereplő győri stadionban a kamerarendszer és a beengedő kapuk. Ezt követően október 30-ig szerelik fel a program első szakaszában érintett további stadionokat.
Csak alkalom
Dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára a szerződés megkötésével kapcsolatban hangsúlyozta: ,,A stadionok biztonsági rendszereit megerősítő program, a Stadion Biztonság Projekt megvalósításával a mérkőzésekre csak azok juthatnak majd be, akik sportszerűen, más szurkolók, környezetük testi és lelki zaklatása nélkül fejezik ki csapatuk iránt érzett szimpátiájukat, a játék szépsége felett érzett örömüket.”
Kifejtette továbbá, hogy a projekt legfőbb célja, hogy infrastrukturális fejlesztésekkel járuljon hozzá a sportszerű szurkolás elterjesztéséhez: ,,Megszűnik a szurkolók névtelensége és arctalansága, a korszerű eszközök és a rendszerek üzembe állításával megakadályozható lesz, hogy olyanok is bejussanak a meccsekre, akik számára a sportesemény csak alkalom a rendbontásra” – mondta az MLSZ főtitkára.