Pelczné Gáll Ildikó támogatja az abortusztablettát, szembe megy a kádéenpésekkel

Helye lehet az  abortusztablettának a magyar egészségügyi gyakorlatban, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az kevésbé veszélyes az érintett nő egészségére, mint a műtéti úton történő terhességmegszakítás – közölte a Fidesz Női Tagozatának elnöke pénteken az MTI-vel. Pelczné Gáll Ildikó az MSZP elnökségi tagjának csütörtöki közleményére reagált, amelyben Bangóné Borbély Ildikó a tagozat álláspontját tudakolta az abortusztabletta bevezetéséről.  

 

Mindenkinek a magánugye, hogy gyereket szüle-e vagy nem. A tabletta a legcivilizaltabb megoldas ha valaki elhatarozza hogy megszakitja a terhességet. Politikanak, egyhéznak SEMMI koze ezekhez a messzemenőleg személyes elahatározésokhoz.

 

 

 

 

Én meg arra kérném a nő politikusokat, mivel szégyenszemre alig vannak a parlamentben, és ha már létezik a hangzatos Női tagozat, akkor a nőket foglalkoztató problémákkal kapcsolatosan a nők tényleges érdekeit képviseljék, és női szempontok szerint mérlegeljék a kérdéseket. „Az emberi élet, a család védelme a legalapvetőbb célok közé kell, hogy tartozzon, de lehetnek olyan egészségügyi problémák, amelyek miatt nem lehet a magzatot kihordani” ugyan kérem miféle álszent nyilatkozat ez. Nagyon jól tudjuk, hogy elsősorban nem egészségügyi problémák miatt dönt egy nő az mellett, hogy nem tudja vállalni a terhességet. Sokkal inkább gazdasági és egyéb társadalmi okok miatt nem vállalja az egyébként életre szóló feladatot. Ha már van Nói Tagozat felkarolhatná azokat a kérdéseket,amelyek javítanák a nők döntési helyzetét. Elhelyezkedési problémák gyerek mellett, a másik fél felelőssége, gyerektartás behajthatósága, nők érdekképviselete a politikában, a gazdaságban, a női munka megbecsülése a társadalomban, családon belüli erőszak, stb… van bőven tennivaló!

 

Pelczné Gáll Ildikó mindazonáltal leszögezte: az élet, a magzat védelme mindenek felett áll, de nem tör pálcát azon nők felett, akik nem vállalják gyermekük kihordását, mert előállhat olyan helyzet, amikor ez nem lehetséges.

Az emberi élet, a család védelme a legalapvetőbb célok közé kell, hogy tartozzon, de lehetnek olyan egészségügyi problémák, amelyek miatt nem lehet a magzatot kihordani – mondta a politikus.

Álláspontja szerint a vita nem az abortuszról, hanem egy tabletta bevezetéséről szól, ezért ha a szakmai testület úgy ítéli meg, hogy orvosi szempontból a tabletta kevésbé veszélyezteti a nők egészséget, mint a műtéti úton való terhességmegszakítás, akkor helye lehet a tablettának.

 

Pelczné Gáll Ildikó hozzátette: hetekkel ezelőtt már nyilatkoztak ez ügyben, ezért arra kéri a szocialista képviselőnőket, hogy ne más nők tragédiájából építsék politikai karrierjüket.