Bréking. Holtan találták otthonában a Hungaroring alelnökét

Holtan találták otthonában kedden Frank Tamást, a Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnökét – írja az Index. Az évtizedek óta a Forma-1-gyel is dolgozó, 65 éves menedzser halála váratlan, körülményei még nem tisztázottak. Úgy tudni, egyedül volt a lakásban.

 

Frank Tamás üzletember volt, 1994 óta főleg az Forma-1 körül tevékenykedett, cége végezte a Magyar Nagydíj jegyértékesítését, majd pár évvel később Baumgartner Zsolt menedzsereként is dolgozott. Ő protezsálta az első és eddig egyetlen magyar pilótát a Forma-1-be – emlékeztet az Index.

Frank a középiskolában Demjén Ferenc osztálytársa volt, és mivel ő maga is jól zongorázott, eredetileg zenei pályára készült – írja az Origo. Végül gyengeáramú villamos üzemmérnökként végzett a Kandó Kálmán Felsőfokú Technikumban. Egy ideig hangmérnökként dolgozott a Magyar Rádiónál, mielőtt a szüleivel Ausztriába disszidált.

Az 1970-es években osztrák színekben volt válogatott kézilabdázó, majd feleségével, Marianne-nal ruházati boltot nyitott a Mariahilfer Strassén. 1981-ben Gerstl Péterrel megalapította az Ostermann Kft.-t, amely 1994-től foglalkozott a Magyar GP jegyértékesítését, és részt vett a futam szervezésében is.

Frank jóbarátja lett az Forma-1-vezér Bernie Ecclestone-nak, ezért hazai Forma-1-es ügyekben sok szál az ő kezében futott össze, rendszeresen segédkezett például a Hungaroring F1-szerződésének meghosszabbításában.

2003-tól menedzselte Baumgartnert, ő hozta össze előbb a Jordan, majd a Minardi csapattal, előbbinél két versenyt, utóbbinál egy egész szezont ment a Forma-1-ben a pilóta.

Frank Tamás 2006-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét.