Az Emberi Erőforrások Minisztériuma  (Emmi) tiltakozik és fellép minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartással szemben.

A tárca társadalmi felzárkózásáért felelős államtitkárságának közleményében arra reagált, hogy hétfőn 19, romák lakta sajóhidvégi ház postaládájában gyalázkodó hangvételű, halálos fenyegetéseket is tartalmazó szórólapot találtak, amelyen nyilaskereszt és horogkereszt, valamint a Jobbik logója és a Magyar Gárda neve is szerepel.
A minisztériumi közleményben úgy fogalmaztak: a leghatározottabban elítélik az ilyen cselekedeteket, továbbá tiltakoznak és fellépnek minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartás ellen, amely etnikai, faji alapon – legyen szó cigányokról, magyarokról vagy zsidókról – embereket vagy embercsoportokat megbélyegez. Kérik a rendőrséget, hogy kiemelt figyelemmel kezelje az etnikai gyűlöletkeltést és megfélemlítést célzó eseteket. Minden rendelkezésére álló eszközt fel kell használni a társadalmi békétlenséget szító, a közbiztonság érzetének rombolására törekvő emberek elfogására és felelősségre vonására – áll a közleményben.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösség elleni izgatás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.
A Jobbik közleményben határolódott el a szórólap tartalmától.