Már tíz halálos áldozata van  az Észak-Olaszországban történt újabb földrengésnek. Az 5.8-es erősségű földmozgás epicentruma Bolognától 40 kilométerre volt.
A reggel 9 órakor 9,6 kilométer mélyen bekövetkezett földmozgást, amelynek középpontja Bolognától 40 kilométerrel északra, Parmától 60 kilométerrel keletre volt, mindenütt lehetett érezni Észak-Olaszország középső részén.

Három haláleset San Felice del Panaro faluban történt, ahol összeomlott egy üzemépület. Egy közeli faluban, Mirandolában két, Concordiában és Finaléban pedig egy-egy ember vesztette életét, valamint meghalt Rovereto di Novi plébánosa, de egyelőre nem tudni biztosan, hogy a halála a rengés következménye volt-e – közölte a modenai rendőrfőkapitány. Mirandolában több templom, köztük a székesegyház megrongálódott.

Mindenütt, ahol érezhető volt a rengés, számos irodából, üzletből, iskolákból az utcára menekültek az emberek.

A Ferrari Forma-1-es csapat felfüggesztette maranellói gyárának üzemeltetését. A jövő hétvégi, Kanadai Nagydíjra készülő istálló bejelentése szerint a létesítményekben nem esett kár, ám az alkalmazottakat hazaengedik családjaikhoz.

www.blikk.hu