Tisztelt Sajtó! Tisztelt Érdeklődő! Miskolc  Bábonyibércen a Kazincbarcikai Városi Ügyészség Vízbázis védelmi kötelezése nem vezetett eredményre, ezért új kötelezési eljárást indítanak Miskolc MJV Önkormányzata ellen.

https://acrobat.com/app.html#d=J6-RtyNQ-jPlCAWiAr27AA

Részletek:

Mint ismeretes Miskolc MJV Jegyzője nem teljesíti törvényi kötelezettségét, azzal, hogy a Bábonyibércen lakó lakosokat nem kötelezi megfelelő vízbázis védelmi előírások (szigetelt szennyvíztároló) betartására.

2012 Januárjában ezért Kazincbarcikai Városi Ügyészség vezetője dr. Lipták Attila városi vezető címzetes főügyészségi ügyész T.K 128/2011/8-II. számon kötelezési eljárást indított MMJV Jegyzője ellen.

Tekintettel arra, hogy a kötelezési eljárás a mai napig nem vezetett eredményre, mivel valószínűleg hamis jegyzőkönyvekkel lett igazolva, hogy a törvényes állapotok megvalósultak, és ez alapján az eljárást egyszer már lezárták. A szigetelt szennyvíztárolók (derítők) megépítése, kialakítása nagyon sok esetben (kb. 120 – 130 ingatlan) meg sem kezdődött, így a képződött folyékony hulladék-elhelyezése továbbra is törvénysértő. Azért hogy a törvényes állapotok megvalósuljanak, dr. Lipták Attila ügyész úr megkezdte az intézkedéseket. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az ügyész úr – kötelezési eljárásban – szakmai indoklása, és intézkedése kifogástalan és egyesületünk példaként állítja minden eljáró hatóság elé.

Az eljárásba más civil szervezetek is bekapcsolódnak.

2012-05-24

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

Emlékeztető videó:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4mw6MiA5Q64

bővebben:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/