Már reggel fél hétkor civil ruhás rendőrök keresték fel az olasz futball válogatott firenzei edzőtáborát. A hatóságokat Domenico Criscito érdekelte, átkutatták a szobáját is.

 Az orosz Zenit védőjét azzal gyanúsítják, hogy még a Genoa játékosaként részt vett a bundabotrányban. Mivel tisztáznia kell magát, már biztosan nem lesz tagja az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottnak.

Letartóztatták Stefano Maurit, a Lazio csapatkapitányát is, és átkutatták a Juventus vezetőedzőjének, Antonio Conténak a lakását is. A bajnokcsapat trénere ugyanis korábban a Siena mestere volt, amelynek több mérkőzése is gyanúba keveredett. Az olasz hatóságok összesen 19 embert vettek őrizetbe, köztük tíz egykori illetve jelenlegi játékost, akit azzal vádolnak, hogy pénzt fogadott el, cserébe pedig mérkőzések eredményét befolyásolta.

Gyaníthatóan egy egész nemzetközi fogadási hálózatot irányított egy szingapúri férfi, akit tavaly decemberben tartóztattak le az ázsiai országban. A szálak egészen Magyarországig érnek, sőt az olasz főügyész szerint a magyaroknak kulcsszerepük volt a fogadási csalásban.
„Ha a magyar kapcsolatra tekintünk, meggyőződésünk szerint kétmillió eurót nyertek ezekkel a fogadásokkal, és 600 ezer euróval kenték meg a játékosokat” – jelentette ki Roberto di Martino főügyész Cremonában.

Az olasz sajtó öt magyar játékost említ név szerint, köztük Kenesei Zoltánt, akit tavaly vettek itthon őrizetbe. A bundabotrány első számú hazai gyanúsítottja a minap a Blikknek nyilatkozva ártatlanságát bizonygatta. Más véleményen vannak erről az ügyészek, szerintük Kenesei egy nemzetközi bűnszervezet tagjaként folytatólagosan és üzletszerűen befolyásolta hazai és külföldi meccsek eredményét.

atv.hu