A gyanú árnyékában című sorozattal az RTL Klub hétfő óta újabb csapásokat mér a konkurenciára, pedig a leginkább a Családi kör-Szomszédok-Életképek szentháromságra emlékeztető antológia-sorozat (minden epizódban új szereplőkkel, karakterekel találkozunk, nincs összefüggő történet) a csatorna egyik legköltséghatékonyabb saját gyártású műsora, hiszen puritán külsővel amatőr szereplőkkel és minimális technikai háttérrel készül.

 

Úgy látszik, a nézőknek bejött az RTL új vállalkozása, hiszen a 18-49-es korcsoportban, amit kereskedelmi célközönségnek is szokás nevezni, a hétfői este hétórás premier 30 százalékos közönségarányt ért el, majd a keddi visszaesés (27 százalék) után szerda este 32,6 százalékot ért el, amivel nemcsak a Tv2 és az összes többi tévé műsorát verte (a Tények és az Aktív indult vele szemben, sikertelenül), hanem az este legnézettebb műsora is volt. Igen, többen nézték, mint a Híradót vagy a Barátok köztet.

A gyanú árnyékában egy német formátum, a lényege, hogy olyan élethelyzeteket, szituációkat mutat be, amikkel a néző könnyen azonosulhat, és ezt segíti elő a szándékosan reality-műsorokra hasonlító képi világ és a néha esetlen amatőr szereplők alkalmazása is. index.hu