Mokrai Mihály (MSZP) képviselő úgy  fogalmazott, ő is örül hogy a Bosch Miskolcon fejlesztett, miskolciaknak teremt munkahelyet de sok dologra másképp emlékszik, „ideje lenne visszatérni a realitásokhoz”. Mokrai Mihály szerint a Bosch legutóbbi fejlesztéséhez a jelenlegi kormánynak, városvezetésnek annyi köze volt, hogy „átvágták a szalagot”, a beruházás előkészítése, az alapkőletétel a szocialista városvezetés idején történt.
A képviselő szerint teljesen bizonytalan a jövő, nem folytatják a korábbi várovezetés idején elkezdett programokat, nincs konkrét válasz, hol, hány fő, milyen módon fog munkához jutni.
– Ezt a kérdést pár éve a saját pártjának, polgármesterének kellett volna feltennie, alpolgármesterként – reagált Soós Attila az elhangzottakra, kiemelve, „hogy ami nincs, illetve nem volt azt nem tudják folytatni”.
A képviselő utalt rá, hogy az előző városvezetés „áldásos tevékenysége” következtében kell gondolkodni az oktatási intézmények átszervezésén is, a korábbi évek elvándorlása, alacsony születési száma következtében ugyanis csökkent a gyermekszám így nincs szükség annyi pedagógusra sem.

 

Kriza Ákos polgármester arról szólt, hogy 2001-ben, az akkori Orbán-kormány idején írtak alá megállapodást a Bosch-al egy 2015-ig terjedő fejlesztési programról, ennek része a jelenlegi miskolci beruházás is. A fejlesztés alapkövét pedig Czomba Sándorral, a jelenlegi Orbán-kormány államtitkárával rakta le Káli Sándor szocialista polgármester.
Pfliegler Péter alpolgármester utalt rá, hogy a Bosch miskolci megtelepedése annak idején Kobold Tamás polgármestersége alatt történt, ő maga is szerepet játszott ebben. Mint az alpolgármester fogalmazott: kitüntető öröm és boldogság számára, hogy 2001 óta tárgyalhat a vállalattal. – Akkor is keményen dolgoztunk, lényeg hogy itt vannak több ezer munkahelyet teremtettek, és további nagy befektetéseket helyeztek kilátásba – mondta el Pfliegler Péter-írja az önkormányzat portálja a minap-hu