2010 októbere óta sorra dőlnek  be a vállalkozások az országban és Miskolcon is: helyi szinten a legnagyobb veszteség a Holcim-gyár termelésének megszűnése (300-350 ember veszítette el a munkáját), de hasonló nagyságrendet mutat a közalkalmazottak tavalyi állásvesztése is (250 pedagógusnak kellett új munkahelyet keresnie, miközben a közigazgatási rendszer átalakítása miatt legalább 400 ember állása szűnt meg). Összesen mintegy 1500 munkahely vált semmivé Miskolcon, miközben új álláshelyek alig teremtődtek. Idén mi lesz? Nem tudni, de a tendenciákat tekintve sok jóra nem lehet számítani. Minderről Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője számolt be szerdai tájékoztatóján.

 

A szocialista politikus emlékeztetett: 2010 őszén dr. Kriza Ákos polgármesterjelölt arról beszélt, hogy vállalkozók tucatjai toporognak Miskolc határában, s csak arra várnak, hogy új, vállalkozóbarát vezetése legyen a borsodi megyeszékhelynek. Ez szerinte akkor következik be, ha őt választják Miskolc polgármesterévé, s a képviselőtestület többségét is a Fidesz adja.

Ez megtörtént, a vállalkozók mégsem jönnek, a kevés munkahelyteremtő-beruházások (például az ígért új drótgyár) nem képesek ellensúlyozni a megszűnőket.

Hol Van a Led-gyár? Hol van az amerikai gumiadalék-gyártó cég? Hol van a Raiffeisen Bank back office részlege? – tette fel a kérdést a képviselő, utalva az elmúlt hónapokban felmerült lehetséges beruházásokra. eszakonline.hu