Ózd – A hétvégén Ózdon kutyaviadal  szervezőit vette őrizetbe az Ózdi Rendőrkapitányság. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő munkájának köszönhetően megindított büntetőügyben a gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el.

 

Május 13-án egy ózdi magáningatlanon lévő telephelyre egy helyi 38 éves férfi állatviadalt szervezett. A pitbull jellegű ebek részvételével zajló verekedtetés nemzetközinek ígérkezett, mivel azon harci kutyájával egy 29 éves román férfi is részt vett.
A tiltott állatviadal szervezésével párosuló engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hosszantartó felderítő munkájának köszönhető. Az elkövetők elfogása a hatóságok részéről is igazi csapatmunka volt, mivel az alaposan előkészített akcióban az ózdi és a nógrád megyei rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is közreműködtek. A TEK kommandósai az elfogást megelőzően már a helyszínen megkezdték a művelet előkészületeit és egy jól felépített és megszervezett akció keretén belül állították elő a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket.
A vasárnap kora reggel megtartott rajtaütés eredményeként az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 38 éves büntetett előéletű, Sz.B. ózdi szervezőt és „vendégeit” a 29 éves L.P, valamint 32 éves T.V. román állampolgárokat.