Tisztelt Pusztai  László úr! Az Északhírnök portálon 2012. május 8-án „Szar munka Miskolcon. Mint gépészmérnök arra saccolok…” című olvasói levélben megjelent információk helyreigazítását kéri a  MÁV Zrt.

A cikk félreértésekre ad okot, ugyanis a jelenleg felújítás alatt álló híd nem azonos a fotón látható szerkezettel. A két híd egymástól egy kilométer távolságra van.

Továbbá:
· A Miskolc-Tiszai pályaudvar és a Mészkőbánya közötti vasútvonalon lévő híd napokban zajló mázolása teljes értékű korrózió védelmi munkát jelent, teljesen más technológiával készül, mint az említett másik hídszerkezeten végrehajtott munka.
· A képeken jelzett, és kifogásolt hídszerkezeten utoljára 2007-ben csupán karbantartási jellegű, részleges festés történt. A festékfelület részleges leválása azonban nem veszélyezteti a híd műszaki állapotát. Mint a cikkben is idézett, egy másik miskolci szerkesztőségnek küldött válaszunkban áll, a MÁV Zrt. a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, meghatározott időközönként ellenőrzi a hidakat és felméri állapotukat.
· A MÁV Zrt. a hejőcsabai hídon zajló korrózióvédelmi munkák befejezését követő átadás-átvételi eljárás során a műszaki előírásokat teljes mértékben figyelembe fogja venni. Amennyiben az ellenőrök hiányosságokat, hibákat tapasztalnának, azokat a kivitelezővel javíttatja a vasúttársaság.

A fentiekben foglaltaknak megfelelően nyomatékosan kérjük, hogy amennyiben a jövőben a vasúttársaság tevékenységével összefüggésben cikket terveznek megjelentetni, úgy előzetesen szíveskedjenek megkeresni a MÁV Zrt.-t a valóságnak megfelelő információk beszerzése érdekében. A vasúttársaság készséggel tájékoztatja a sajtót a vasúti közlekedéssel összefüggő bármely ügyről annak érdekében, hogy az utazóközönség és az olvasó valósághű és naprakész információkhoz jusson.

Üdvözlettel:
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság
Társasági Kommunikációs Osztály