Egy ausztrál milliomos szerint a Titanic legendájának tovább kell élnie és ahelyett, hogy a felszínre hozná a roncsot, megépíti a hajó pontos mását. A Titanic II négy év múlva lehet kész.

 

Clive Palmer egy kínai céget, a CSC Jinling hajógyártót bízta meg, hogy építse meg a hajót. Az első út Anglia és az Egyesült Államok között lesz, ezt 2016-ra tervezi. A bejelentést kissé rontja, hogy a tervet ugyanakkor jelentette be, amikor bejelentette, hogy indul a queenslandi választásokon.

Palmer tervei szerint az új Titanic minden részletében megegyezik az eredeti Titanickal, de 21. századi technológiát kap és a legújabb biztonsági rendszereket. Természetesen mindenki azt kérdezte, hogy elsüllyeszthetetlen hajóról van-e szó, amire Palmer azt mondta, hogy persze elsüllyed, ha léket kap, de minden modern technológiát beletesznek, ami ezt megakadályozza.

A Titanic II a lehető legkényelmesebb hajó lesz, és minden luxussal felszerelik. Lesznek rajta úszómedencék, konditermek, elsőosztályú éttermek és luxuskabinok.