A Miskolc Holding Zrt. közleményben  reagált az MSZP által felhozott vádakra, a párt által közzétett dokumentumra. A társaság ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

 

A Miskolc Holding Zrt.-nek március 28-án jutott tudomására, hogy munkajogi perből kifolyólag végrehajtás alatt áll. A vonatkozó jogszabályok alapján a végrehajtó aznap személyesen kézbesítette a végrehajtói lapot, amely közel 5 millió forintról szólt, amelyet egy volt munkavállaló követelt a Miskolc Holdingtól – áll a társaság szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

„Ettől a naptól kezdve van a Miskolc Holding Zrt-nek – a jogszabályok betartásával – értesülése arról, hogy végrehajtás alatt áll. Törvényesen erről más időpontban a Miskolc Holding Zrt., a vonatkozó jogszabályok alapján nem értesülhetett!” – írja a kommüniké.

A közlemény szerint a dokumentum, amelyet az MSZP miskolci frakciója közzétett, nem bizonyítja, hogy a Miskolc Holding Zrt. mikor, hogyan, kitől értesült arról, hogy végrehajtás alatt állt abban az időpontban. (Az MSZP által közzétett dokumentum szerint, ahogy a párt közleménye írta – idézzük: a Holding elleni végrehajtási kérelem február 27-én érkezett be a Miskolci Városi Bíróság Végrehajtói Kezelő Irodájába. A végrehajtást március 13-án rendelték el.)

Ezzel a Miskolc Holding Zrt. a témát lezártnak tekinti.

„A Miskolc Holding Zrt. Miskolcon és térségében meghatározó gazdasági erőként és meghatározó foglalkoztatóként működő cégcsoport és nem politikai párt – folytatódik az írás. – A Miskolc Holding Zrt. tevékenységei közül nem csak azok kiemelkedők, amelyekkel a lakosság nap mint nap találkozik, hanem például a munkahelyteremtő beruházások előkészítése. A Miskolc Holding Zrt. hónapok óta, megalapozatlan, torzított, legtöbbször a sajtóban, erős politikai felhanggal megjelenő támadások kereszttüzében áll. Ez nem jó üzenet a Holding és tagvállalatainak 2600 munkavállalója felé. Ez nem jó üzenet azoknak, akik a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál eredményesen dolgoznak minden nap. Ez nem jó üzenet a potenciális befektetőknek, akik itt akarnak gyárat létrehozni, akik itt akarnak munkahelyeket teremteni.Nem jó üzenet, hiszen indoka, oka nincs, miért van folyamatos politikai támadás a Miskolc Holding ellen, ezen keresztül a miskolciak ellen és összességében mindazok ellen, akik sajátjuknak érzik ezt a várost, Miskolcot” – zárul a közlemény.