Egy hatfős dubaji állatorvosi konzílium pár napja úgy döntött, nem javasolja Overdose részvételét a hóvégi Dubai World Cupon. Mikóczy Zoltán Angliából nyilatkozott a PannoniaOverdose.hu-nak, ahová lova március 15-én már meg is érkezett. Overdose-t itt is megvizsgálják, és egy-két héten belül eldől, hogy csak egy rövidebb rehabilitációra van szükség, és itt maradhat a tavaszi angliai versenyekre, vagy hosszabb kihagyásra kényszerül, és ez esetben hazaszállítják.
Overdose január elején utazott Dubajba, ahol több versenyen is indult volna, de január 13-án, majd február 13-án is megsérült.

 

Résztulajdonosa, Mikóczy Zoltán elmondta, az elmúlt hetek megviselték a lovat és a csapatot is, de bizakodik, annak ellenére, hogy a ló egy ideig nem fog versenyezni. „Overdose nem futhat a március 31-i Dubai World Cupon. Egy helyi, azaz hat dubaji állatorvosból álló konzílium vizsgálta, és arra az álláspontra jutottak, jelenlegi állapotában nem tanácsolják a versenyszintű megterhelést. Azaz a világkupán – hivatalosan – állatorvosi javaslatra nem indul. Mivel a döntést ők hozták, és nem mi, így a Dubai Jockey Club Overdose el-, vagy hazaszállításának költségéből is részt vállal.”

„Két lehetőséget ajánlottak, Angliába, vagy Németországba reptetik a lovat. Mi előbbit választottuk, és március 15-én Overdose gépe 12.30-kor landolt a London közeli Sansted reptéren, ahonnan 16 órakor meg is érkezett Pulboroughba.”

Overdose itt már kétszer is volt gyógykezelésen, majd tavaly is itt időzött a Haydock Park-i és az ascoti versenyei között. „Ugyanabba az istállóba került, ugyanaz a csapat fogja gondját viselni. Az biztos, hogy a közúton történő hazaszállításával célszerű várni, hogy a pataszerkezete egy kicsit még erősödjön egy ilyen megterhelő 1600 kilométeres utazás előtt, amihez még a csatornán történő átkelés is hozzáadódik. Pláne, ha esetleg rövid időn belül visszaszállítanánk a tavaszi angliai versenyekre. Ha tehát úgy tűnik, hogy Overdose viszonylag rövid időn belül versenyezhet, akkor az azt megelőző rövid rehabilitációs időszakot is Pulboroughban fogja tölteni, és a versenyekre is itt fog felkészülni. Csak akkor visszük haza, ha hosszabb rehabilitáció szükséges. A végleges döntés egy-két héten belül várható.”

„Ugyan az elmúlt két hónapban komoly, versenyszintű munkát nem végzett, de a kondíciója jó, a csapat Dubajban igyekezett minél jobban megőrizni azt. Az angol állatorvosok meg fogják megvizsgálni, nem szeretnék elébe menni, várjuk meg, ők mit mondanak.”