Csak semmi pánik. Bangkok – Novoszibirszk között, a levegőben vesztette életét a pilóta

Az UTair orosz légitársaság egy Boeing 757 típusú repülőgépének fedélzetén vesztette életét a repülőgép másodpilótája. A gép Bangkokból Novoszibirszkbe tartott, amikor a végzetes esemény bekövetkezett. Az elsődleges információk szerint a pilóta halálát szívroham okozta.

 

 

A repülés harmadik órájában a 44 éves Szergej Ivanovics Goljev rosszul lett. Az utasok között volt egy kardiológus, aki elsősegélyben részesítette a másodpilótát, majd közölte, hogy a rosszullétet valószínűleg infarktus okozza. A gép kapitánya úgy döntött, megszakítja a repülést és kényszerleszállási engedélyt kért a kínai Chengdu-i repülőtértől. A megközelítési manőver végrehajtása közben azonban a másodpilóta meghalt. A repülőgép folytatta az útját és sikeresen leszállt Novoszibirszk Tolmacsevo repülőterén.

Az UTair képviselőinek nyilatkozata alapján a másodpilóta rendelkezett a repülés végrehajtásához szükséges orvosi engedéllyel. Az éves orvosi vizsgálat, amelyet a pilóta 2011 nyarán abszolvált, nem talált nála semminemű egészségügyi kizáró okot.

Az elsődleges orvosi vizsgálatok alapján a másodpilóta halálát szívroham okozta.

A Boeing utasszállító repülőgép fedélzetén a repülőesemény bekövetkezésekor 239 utas tartózkodott. A gép kapitánya az előírt rezsim szerint végrehajtotta a leszállást, a fedélzeten senki nem sérült meg.

Az egyik utas egy novoszibirszki fórumon Okissss nick név alatt a következőket írta az esettel kapcsolatban:

„A repülőgép farok-részén utaztunk. Aludtunk. Arra ébredtünk, hogy hangosan kérdezik, van-e a fedélzeten orvos? Azt közölték, hogy egy utas nagyon rosszul érzi magát és leszállunk Kínában. Gyorsan kiderült, hogy az utasok között van egy orvos, egy kardiológus. Sajnos nem tudott segíteni. A kapitány közölte, hogy: „Nem fogunk leszállni Kínában, az illető meghalt.”

A leszállás után, a földön derült ki, hogy az elhalálozott személy nem egy Thaiföldről visszatérő turista volt … hanem a Boeing 757 pilótája. A gép személyzete nem közölte, hogy meghalt a gép egyik pilótája, hogy elkerüljenek egy esetleges pánikkitörést az utasok körében.”
JETfly Internetes Magazin –