Megrendülten beszélt lemondása  okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül.

 

„Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne mondanom. Meghallgattam az érveket, és megfontolt döntést hoztam.” – mondta el a Magyar Rádió reggeli műsorában Schmitt Pál.

„Megköszönve az ország, a magyarság és az Országgyűlés támogatását, Magyarország jó hírneve és a köztársasági elnöki hivatal méltóságának megőrzése érdekében ezennel lemondok a havi 18.000 forintos melegétkezési utalványról.

Nejem, a Köztársasági Elnökné, támogatta döntésemet, és megígérte, hogy minden nap készít nekem ebédre szendvicseket, de az uborkákat nem muszáj megennem belőle. A lemondó nyilatkozatomat még ma elküldüm az Országgyűlés elnökének. Az átmeneti időszakban, amíg nejem el nem kezdi készíteni a szendvicseket a megkapott ebédjegyeket fogyasztom el kis majonézzel és Hunyadi keserűvízzel. Köszönöm a Sándor-palota menzájának eddigi áldozatos munkáját, a 600 forintos napi menüt benne a szarvasgombás homárral és a hozzá járó Dom Perignon White Gold Jeroboam pezsgővel. Hiányozni fog, de igazi államférfiként le kell tudnom vonni a konvekzenceziákat.” – zárta szavait Schmitt Pál.