Akik az emberiség első számú ellenségeivel küzdenek.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy felszámoljuk a Wall Street-i bankárok kizsákmányoló tevékenységét – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Mark Bray, az alig négy hónapja alakult Foglald el a Wall Streetet! (Occupy Wall Street) mozgalom szóvivője.

Mark Bray az interjúban úgy fogalmazott, a válságot előidéző bankárok továbbra is zsíros állásukban vannak, miközben áldozataik az utcára kerültek, és elveszítették otthonukat. Mint mondta, arra próbálnak rávilágítani, hogy a politikusok addig nem regulázzák meg a nemzetközi pénzpiacokat, ameddig anyagi támogatásuk túlnyomó részét épp a Wall Street-i bankároktól kapják.

 

Az amerikai baloldal szemléletéhez közel álló Occupy mozgalmak közben behálózták a Földet, de mint a 29 éves fiatalember fogalmaz, nem akarnak pártot alapítani, ahogy se tagnyilvántartásuk, se tagsági könyvük sincs még, igaz, nem is akarnak ilyen eszközökkel élni. Az sem zavarja őket, hogy mivel akcióikat az interneten, teljes nyilvánosság mellett hirdetik meg, az amerikai hatóságok megfigyelhetik őket. Az aktivisták elleni rendőri erőszak kapcsán Bray azt mondta, el kell jutni odáig, hogy amikor ilyen eset történik, megmozdulásokat szervezzenek, hogy a kormánynak ne legyen más választása, mint komoly büntetésben részesíteni a brutális rendőrt.

Bray úgy véli, a velük szimpatizáló, nevükben felszólaló milliárdosok, köztük Soros György, valóban alááshatják mozgalmukat, ezért nagyon vigyáznak arra, hogy ezt elkerülve saját maguk hallassák a hangjukat. Bray úgy látja, a politika egy teljesen új formáját hozzák létre, és a Wall Street-ieknek azt üzente, amíg karácsonyi bónuszaikat a dolgozó családok otthonainak elcsalásából, folyók és tengerek szennyezéséből szerzik, addig ők lesznek az emberiség első számú ellenségei.

Az interjút a szombati Magyar Nemzetben olvashatják.