1200 család megélhetése kerülhet veszélybe Miskolc környékén a Diósgyőri Ipari Park több tízmilliós áramszámla tartozása miatt. A bérlők állítólag kifizették a tartozásokat, a pénz azonban elakadt.
A parkot üzemeltető cég a bérlők hátralékára hivatkozva nem fizeti hónapok óta a villanyszámlát, ezért az ÉMÁSZ tegnap kikapcsolta az áramot a telepen. Diósgyőri Ipari Parkban működő egyik vállalat vezetője szerint azonban a cégek többsége fizet, sőt a hónap elején tudomása szerint az elmaradásokat is rendezték az üzemeltető felé. A gondot részben az okozza, hogy a tulajdonviszonyok nem rendezettek az ipari parkban, így a számlázás nem különül el egyértelműen az egyes fogyasztók között.
December elején volt már egy áramszünet, amikor a Digép Hungary Kft. vezetőjének tudomása szerint mindenki törlesztette a hátralékát, márpedig az azóta eltelt időben nem halmozódhatott fel túlságosan nagy tartozás. Ács András azt nem tudja, hol tűnhetett el a pénz, csupán találgatni lehet, hogy a park veszteségeit toldozgatták vele. A bérlők azt is nehezményezik, hogy a park üzemeltetői egyetlen uniós pályázaton sem indultak az infrastruktúra fejlesztése érdekében.

 

gazdasagiradio.hu