Drágulnak a szolgáltatások  Miskolcon január elsejével; többet kell fizetni az ivóvízért, a szemétszállításért, a parkolásért, és emelkednek a tömegközlekedési tarifák is.

A szemétszállítás díja négy százalékkal emelkedik. Ennél lényegesen jobban drágul a tömegközlekedés: a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. az üzemanyagárak, az alkatrészárak és ezzel együtt a karbantartás költségeinek emelkedése miatt, a gazdálkodási egyensúly megtartása érdekében a különböző bérlet- és jegytípusok árát átlagosan 8-10 százalékkal emeli. Jelenleg a villamosra és az autóbuszra egyaránt érvényes menetjegy 280 forintba kerül Miskolcon.
A vízszolgáltatásért felelős Mivíz Kft. az inflációs hatások miatt december 16-ával már mintegy 5,2 százalékkal emelte díjait. Eddig egy köbméter víz a borsodi megyeszékhelyen 256,5 forintba került.
Drágulnak a temetői díjak is, 6,5 százalékkal, a parkolásért pedig jövőre 7 százalékkal többet kell majd fizetniük az autósoknak. Az idén nem drágultak a temetői szolgáltatások és nem emelte árait a parkolásért felelős Régió Park Kft. sem.