Miskolc már a negyedik villamostenderét írja ki, és  lehet, hogy a 38 milliárd forintos beruházás  támogatásának egy részét bukja, mert kifut az időből. A legújabb tendert is megtámadta az egyik vesztes cég, az AnsaldóBreda. A döntés ma volt. Az öttagú bíráló bizottság tagjai közül a városi önkormányzat és a város cégeit összefogó holding képviselői szavaztak a Skoda győzelme mellett, a szavazati jogú mérnök és a közbeszerzési szakértő nemmel szavazott – mondta el Tompa Sándor az eszakhirnok.hu-nak.  Az MSZP-s  képviselő szerint a közbeszerzési szakértő és a független mérnökök kétkedő kérdésekre vonatkozó anyagát a Zöld Nyíl projektirányító bizottság tagjaként ő még látta, de a városgazdálkodási bizottság és a közgyűlés tagjai már nem.
A közgyűlés így megszavazta a bírálóbizottság és a gazdasági bizottság javaslatát, hogy a legtöbb pontszámot kapó Ganz-Skodát hirdessék ki győztesnek. A Skoda elsősorban a karbantartási díjakkal előzött. Az AnsaldoBreda 170 euróért vállalta villamosonként a javításokat a kötelező karbantartási időtartam alatt, ugyanezt a munkát a Skoda 69 euróért tervezi elvégezni. A jóval alacsonyabb karbantartási ár ellenére a Skoda végső ára 61,5 millió euró felett van, míg az AnsaldoBredáé 60,7 millió felett valamivel.
Borsos Attila, az MVK első embere is felszólalt a Skodát elsőnek kihozó közgyűlésen, majd a szavazás után lemondott. (Borsos az őt megkereső origo.hu-nak nem kívánta részletezni, hogy miért távozott a cégtől, de azt mondta, hogy nem a Skodát nyertesként kihirdető döntés miatt.) 
Borsos Attila az eszakhirnok.hu-nak az nyilatkozta, hogy a közgyűlési előterjesztést valóban ő készítette (ebben nem volt benne a két szakértő ellenvéleménye), de az  az anyag megfelelt az előírásoknak. Az emlékei szerint a mellékletekben viszont olvashatók voltak ezek az anyagok is.