Kriza polgármester programjának harmadik eleme az Élhető Miskolc alcímet kapta, a kampányban külön tájékoztató füzetben szedték sorra a pontok tartalmát. Az elmúlt egy évben – legalább is a nyilvánosságra került információk alapján – a programpontok vállalásai az alábbiak szerint teljesültek:

 

1. A városkörnyéki településekkel együtt kialakított energiaközösségekkel elérhetjük a lakosság lakásfenntartási költségeinek csökkenését. Így csökkenthető a gáz és az áram árától való függőségük is.

Az energiaközösség létrehozására nem került sor, sőt már a kampányban Kriza polgármester és Zsiga Alpolgármester nekimentek a geotermikus energia kútfúrásával foglalatoskodó Pannergy-nek. A kistérségi energiaközösséggel kapcsolatosan az egyeztetéseken túl érdemi előrelépés nem történt. Júniusban letették a biomassza fűtőmű alapkövét. A Biogas-Miskolc Kft. és a Bioenergy-Miskolc Kft. korábbi tervezett fejlesztései – amelyekben a MIHŐ Kft. és a MIVÍZ Kft. tulajdonosként szerepel – megrekedtek.

2. Átfogó energiahatékonysági és panelrekonstrukciós programra van szükség, amely az energiahatékonysági korszerűsítésen túl a társasházak belső megújítását is megoldja. Mindez munkahelyeket teremt és pozitív irányba alakítja a városképet.

Új panelprogramról és átfogó energiahatékonysági tervről nem adott hírt a városvezetés. „813 millió forintból újabb 1143 panellakás újulhat meg Miskolcon, ez azonban csak a 2009-es pályázatok első fordulós döntése, a többi, még el nem bírált pályázat ügyében az év második felében dönt a Zöld Beruházási Program” – jelentette be Kriza Ákos 2011 áprilisában. Szeptemberben ezt a 16 társasházat jelentették be ismét. A Város csatlakozott a Green City mozgalomhoz.

3. A tapolcai strandfürdő újjáépítését városi beruházásban kell megoldani, a 600 éves avasi pincesort borturisztikai központtá kell alakítani.

„Úgy döntöttem – nyilatkozta Kriza polgármester a városi tévének adott interjújában a Tapolcára vonatkozó fejlesztések kapcsán -, hogy egy független, turisztikában jártas céget bízok meg a helyzetfelméréssel és egy fenntartható turisztikai fejlesztési stratégia elkészítésével. A munka jól halad, reményeim szerint hamarosan konkrétumokkal is tudunk szolgálni. Mintegy 4 milliárd forintnyi pályázati lehetőséggel számolunk Tapolcán”. Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatója elmondta, valóban egy külső cég készít fejlesztési stratégiát Miskolctapolca egész területére vonatkozva, de hogy kik, ezt nem kívánta elárulni. Több fórumon is felmerült, hogy ha a városnak három társasága is van erre a feladatra (Miskolctapolca Fejlesztési Kft. és Miskolci Turisztikai Kft. És maga a megrendelő, a Miskolci Városfejlesztési Kft.) miért döntött így Kriza polgármester. A sok kérdést követően aztán kiderült, hogy egy budapesti cég készítette el a stratégiát, azonban hogy pontosan mi a végleges tartalma, az máig nem derült ki. Az ígért 4 milliárdos fejlesztési tervéről nem jelentek meg konkrétumok, sőt nem tisztul a kép a források vonatkozásában sem.

Az avasi pincesor, mint borturisztikai központ egyetlen nyilvános elképzelésben sem szerepel. Az avasi pincesorral kapcsolatos hírek között szerepelt a felháborodott pincetulajdonosok reakciója az ún. pinceadóval kapcsolatban, melyet aztán cáfolt a városvezetés.

4. Átgondolt közösségi közlekedésfejlesztési stratégiára van szükség. A városi tömegközlekedést az utazók igényeihez kell igazítani, a városi teherforgalom csökkentése érdekében meg kell oldani az iparterületek közvetlen tranzitelérését.

A város – több bizonytalan lépés után – támogatást nyert a kötöttpályás közlekedés újabb nagyszabású fejlesztésének előkészítésére. Ennek tanulmányairól semmilyen hír nem került nyilvánosságra, és az MVK többszöri vezetői személycseréje sem gyorsítja a folyamatot.

5. Korszerűsítésre szorulnak a lillafüredi alagutak, a turistabuszok számára parkolókat kell létesíteni. Kerékpárút-hálózat kialakításával lehetőséget kell adni a városi alternatív közlekedésre. Át kell világítani a Zöld Nyíl projektet. Városi szabályzatot kell kidolgozni az útkarbantartás minőségének ellenőrzésére.

A programpontból a Zöld Nyíl átvilágítása vélhetően maradéktalanul sikerült. Közben többször hírt adtak róla hogy másfelé megy majd (Egyetemre, vasgyárba, stb.), illetve hogy a Ganz újból villamost gyárt majd, de végül minden maradt ahogy volt. A Lillafüredi alagútfelújításról nem adtak hírt, és az útkarbantartási szabályzatnak sincs nyoma.

6. Jelentősebb kedvezményeket kell kapcsolni a miskolci családoknak a Miskolc Kártyához.

Egyenlőre ellentétes folyamatok látszanak. Még a nyár folyamán a Miskolc Holding Zrt.-hez előterjesztéssel éltek a tagvállalatok (Miskolci Városgazda Nonprofit Kft., a Régió Park Miskolc Kft., a MIKOM Nonprofit Kft., az MVK Zrt. és a Miskolci Turisztikai Kft.), hogy fel kívánják mondani a Miskolc Kártya működtetésére megkötött szerződéseiket. Mint kimutatták, az MVK Zrt., a Miskolci Turisztikai Kft. és a Régió Park Miskolc Kft. jelentős összegű veszteséget szenvedett el a kártyakedvezmény nyújtása kapcsán.

A Miskolci Városgazda Kft. és a MIKOM Kft. pedig azt jelezte, hogy esetükben a Miskolc Város Kártya nem váltotta be a várt forgalomnövelő hatást. A Miskolc Kártya év végével megszűnik, a decemberi közgyűlésen pedig az új kártyaprogram kidolgozására további időt kért és kapott az előterjesztő.

7. A Búza téri piaccal kapcsolatos problémákra a kereskedők és az árutermelők bevonásával kell megoldást találni, hogy a piac mindenki megelégedésére működjön.

Kriza polgármester találkozott is a kereskedőkkel és az őstermelők képviselőivel, majd végül létrehozták az őstermelői piacot a parkoló egy részének felhasználásával. Mint Kriza polgármester akkori, a helyzetről szóló tájékoztató leveléből kiderül, az őstermelői piac üzemeltetési feladatait a Városgazda Kft. látja el, egy a Magyarok Szövetsége által – részben – kidolgozott modell alapján, mert a Magyarok Vására szervezésében referenciájuk megfelelő alapot jelent ehhez.

8. Minden városrészre önálló fejlesztési programot kell kidolgozni. Megoldandó feladatot jelent a hiányzó közművek kiépítése, az utcaburkolatrehabilitáció, a csapadékvízelvezetés, a forgalomcsillapító és sebességcsökkentő megoldások, a közterület-rendezés, a közvilágítás javítása.

A város egészére sem készült új átfogó és nyilvánosságra hozott fejlesztési program, nemhogy az egyes városrészekre. A közmű és burkolatrehabilitáció és a jelzett többi probléma továbbra is fennáll, egy egy helyen történtek beavatkozások.

9. Segítjük a helyi civil kezdeményezéseket, szorgalmazzuk olyan közösségek megalakítását, amelyek felelősséget éreznek és tesznek is lakókörnyezetükért.

A szorgalmazás eddig nem volt túl hatékony, mert nyilvánosságra nem kerültek ilyen jellegű új kezdeményezések.

10. A városi tehetséggondozás rendszerét minden oktatási szintre ki kell dolgozni, az óvodától az egyetemig. A szakmát tanuló fiataloknak gyakorlati helyeket teremtenénk, akár a városi vállalatoknál. Fontos a Miskolcon hagyományokkal rendelkező sportágak tehetséggondozással egybekötött támogatása (pl. futball, kosárlabda, úszás, birkózás, vívás, sakk).

Decemberben elfogadták a sportstratégiát, ilyen átfogó tehetséggondozási rendszer terve azonban nem kiolvasható belőle. A programban említett gyakorlati helyekről sem szól a stratégia.

11. Olyan közösségi terek létrehozására törekszünk a városrészekben, amelyek több generáció kikapcsolódását, hasznos időtöltését szolgálják. Ezek a terek kis városközpontként működhetnek, ez csökkenti a belváros terhelését és elősegíti a helyi közösségek kialakulását.

A kis városközpontokra vonatkozó tervekről semmi sem derült ki az elmúlt évben.

12. Az önkormányzati képviselők feladatkörét át kell alakítani, hogy választókerületük érdekeit hatékonyan tudják képviselni.

Hogy melyik képviselő mennyire képviseli választókerületeinek érdekét, azt a helyben lakók jól érzékelik. Hogy megtörtént e már a feladatátalakítás, nem tudjuk.