Egymás sporttevékenységét segítené a DVTK és  a Miskolci Egyetem, erről szól az a megállapodás, melyet ünnepélyes keretek között a Miskolci Egyetem Tanácstermében írtak alá – olvasható a diósgyőri klub hivatalos honlapján.

 

„Amikor az egyesülethez érkeznek fiatalok, mindig elmondjuk nekik, hogy nem az a legfontosabb, hogy mindenkiből élsportoló legyen, hanem hogy jó embereket neveljünk belőlük, és ez a Miskolci Egyetemmel közös cél” – idézi a honlap Dudás Hunort, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetőjét.

Mint mondta, a sport és a tanulás az a két kitörési pont, amelynek köszönhetően a fiatalok könnyebben érvényesülhetnek, ezért is köt együttműködési megállapodást a régió két fontos szervezete.

„Miskolcon jelenleg nincsen megfelelő méretű stadion, és ugyanígy megfelelő méretű atlétikai pálya sem, az együttműködés keretein belül ezen is változtatni szeretnénk” – vázolta az együttműködés konkrét formáját Dudás Hunor, megemlítve, hogy az atlétikai pályát – amerikai mintára – szeretnék a későbbiekben a megfelelő helyre, a campusra telepíteni.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora elmondta, a 2012–2013-as bajnoki idényben megpróbálják a DVTK NB III-as csapatának hazai mérkőzéseit szintén a campuson lejátszani.

A megállapodás célja mindezen túl az is, hogy növeljék a DVTK szurkolótáborát, a hallgatók és oktatók közül még az eddigieknél is többen menjenek ki a mérkőzésekre.