A héten csapadékos idő várható, de  jóval az átlagos felett alakul a hőmérséklet és többször viharossá fokozódhat a szél. Karácsony táján már hideg idő lesz, hószállingózással.

 

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak északon és keleten elszórtan, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Eleinte a délkeleti szél élénkül meg, majd késő estétől viharossá fokozódik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet jóval az átlagos felett, 5 és 12 fok között alakulhat. Melegfronti hatással számolhatunk. Estétől romlanak a közlekedés feltételei, vizes útszakaszokra készülhetünk – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Kedden fokozatosan csökken a felhőzet és legalább néhány órára kisüt a nap. Főleg északkeleten még előfordulhat csapadék, marad az enyhe idő. Szerdán gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső. A hőmérsékletben nem várható változás, a délies szél erős lesz.

Csütörtökön sokfelé valószínű eső, viharossá fokozódó szél kíséretében. Péntekre átmenetileg csökken, majd szombaton – egy újabb front hatására – megnövekszik a felhőzet és ismét eshet.

A folytatásban – és karácsonykor is – nagy eséllyel nyugodt, hideg, többfelé párás, ködös idő lehet, itt-ott hószállingózással.