European Excellence Awards-ot nyert a Holcim

A Holcim Hungária Zrt. fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya a Magyarország, Csehország és Szlovákia kategóriában megnyerte a European Excellence Awards nemzetközi kommunikációs díjat. A rendkívüli elismerést a vállalat integrált kommunikációs kampányáért kapta, melyben a környezettudatosságra, a fenntartható építészet fontosságára, valamint a Holcim Awards for Sustainable Construction (Holcim-díj a Fenntartható Építészetért) világversenyre hívta fel a figyelmet. A díjat Márta Irén kommunikációs igazgató vette át. A Holcim mellett a Mol Nyrt. is elismerésben részesült.

 

A hagyományos kommunikációs eszközöket a közösségi média adta lehetőségekkel is ötvöző Holcim kampányban vándorkiállítások, szakmai fórumok és konferenciák is helyet kaptak. A kampány kulcsfontosságú eleme egy rendkívüli vállalkozás, a Monte Rosa expedíció volt. A Holcim a kezdeményezéssel összesen közel 5000 építésznek vagy építész hallgatónak mutatta be a fenntartható építészet kritériumait, gondolatát és felhívta a figyelmüket a 3. Holcim Awards világversenyre.

A Holcim 2009-ben már bejutott a European Excellence Awards döntőjébe. Akkor a számos elismerést elnyert otthonteremtő kezdeményezéssel, a Holcim Hungária Otthon Alapítvány munkájának bemutatásával érdemelt ki döntős helyezést. Az idén ötödik alkalommal meghirdetett európai kommunikációs díj nyerteseit 2011. december 8-án Amszterdamban megrendezett gálán hirdették ki.