Újabb pénzintézetek élnek vissza  ügyfeleik bizalmával. Abban az időben., amikor a legnagyobb az ínség a bankok szerint akkor van legközelebb a segítség. Főleg azoknál az ügyfeleknél, akik valamikor megtisztelték bizalmukkal az adott pénzintézetet, és még egészen jóban voltak egészen addig a percig, amíg a fizetési nehézségek el nem kezdődtek.

 

Ettől a pillanattól kezdve a szerencsétlen kliens rádöbben a valóságra. Árfolyam emelés, kamat emelés után sok embernél aránylag gyorsan bekövetkezett a fizetésképtelenné válás. Most ne beszéljünk azokról az inzultusokról, amelyek a nem fizető adósokat érik. Külön arra a célra szerződtetett banki emberek hihetetlen nyomás alá helyezik az adósokat, a naponta történő zaklatás, pszichikai nyomás után a szerencsétlen ügyfél olyan állapotba kerül, hogy bármit aláír, amit az orra alá nyomnak.

A nem fizető ügyfelek tartozása villámgyorsan emelkedik. A csaknem 30 %-ot elérő késedelmi kamatok hatására tartozásuk mértéke 2-3-szorosára is megemelkedhet. A hitel nyilvánvalóan bedőlt. Ezzel a bank is tisztában van, és megpróbál „jótékonyságot tanúsítani”.

Nézzük meg, hogy csinálja ezt az egyik nagy magyar bank faktorcége:
Berendeli ügyfeleit a szerződés újra tárgyalására és nagylelkűen felajánlja, hogy újra indítja az ügyfél hitelszerződését, illetve lehetőséget biztosít számára, hogy hitelét újra fizethesse. Nem számít a KHR.lista, a végrehajtási eljárás, esetenként még az árverezések elindítása sem. Új törlesztőrészletet állapítanak meg. Ha az ügyfél vállalja, akkor fizethet, ha nem a bank rövid időn belül elindítja vagy a végrehajtási eljárást vagy az árverési eljárást. Ez még akár jó is lehetne, de nézzük meg a részleteket:Az ügyfél 6 millió Ft-os hitelt vett fel a 8 mill. Ft. értékű lakására. A nemfizetési időszak hosszúságától függően a tartozás már a felvett hitel duplája, nem egy esetben a háromszorosa. Extrém esetekben még ezt is jóval meghaladja. Az ingatlan értéke természetesen már kevesebb, árverésen akár még feléért is elkelhet. A már csak kb. 6 millió Ft-ot érő ingatlanra a bank már 16-18 millió Ft-ot követel.

Ezek a számok és arányok valahonnan ismerősnek tűnnek Általában a rendőrségi hírekben találkozunk hasonlókkal, amely néhány uzsorás bűncselekményeit taglalja, ami csúnya és elítélendő, de ha ugyanezt egy magyar pénzintézet végzi, ezt mindenki teljesen rendben lévőnek találja. Az intézményesített uzsora a szerződés ilyen mértékű aránytalansága, az ügyfél helyzetének ilyen mértékű kihasználása, a bank ügyvezetője szerint teljesen rendben van. Vajon a Bankszövetséggel történő tárgyalások során felszínre kerülnek-e ezek a visszásságok? A kormány által kijelölt monitoring bizottság, – ha még ugyan élnek és léteznek – vizsgálja-e ezeket a tényeket? A bank egy jottányit sem enged követeléséből. amelyet természetesen rosszul tesz, hiszen az egyébként is csak virtuális hatalmas méretű tartozás behajtása lehetetlen. Viszont ha engedményeket tenne, akkor sokakat vissza lehetne hozni a fizetős ügyfél kategóriába.

Az emberek rettegnek lakhatásuk elvesztése miatt. Ezzel visszaélni nem elegáns dolog. Ha az ügyfél aláírja az új hitelmegállapodást, ezzel legalizálja és áldását adja erre a hatalmas tartozásra, és ha tudja is fizetni a törlesztést, a futamidő végéig az ingatlan értékének többszörösét fizeti ki.

Csaknem minden pénzintézetnél fellelhető a „nem engedek ha belehalok sem” irányelv. A bankok mentalitás váltása még várat magára.

Kovács László
főtitkár
Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület