Az AquaTherma Gyógyvízhasznosító

 Egyesület megalakulásának fő célja az volt, hogy tudatosítsuk társadalmunkban, hogy a magyarországi termálvízkincs igazi európai kuriózum, sőt hazánk gazdasági, turisztikai fellendülésének legfontosabb eleme. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fürdővizek forrásainak védelme kiemelt nemzeti feladatunk, hiszen Magyarország a fürdők egyik európai központja.

 

Közösségünk a tavalyi évben indított egy olyan programot melynek célja, hogy felmérje kiemelt fürdőink működésének biztonságát.

Úgy gondoljuk, hogy a miskolctapolcai barlangfürdő hazánk egyik leghíresebb, karsztvízre épülő nemzeti kincse; egy olyan kitörési pont Miskolc számára, mely nemcsak a gyógy- és egészségturizmus területét, de az egész város gazdaságát is elindíthatja egy felfelé ívelő pályán.

Ezért szervezetünk kiemelt projektként kezeli a barlangfürdő megóvásának ügyét. Ennek egyik módja a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi területének kibővítése a barlangfürdő minimum 3 km-es körzetében, melyre javaslatot kívánunk tenni az ezért felelős hatóságnak.

Kérelmünk súlyának növelése érdekében bizonyítani szeretnénk, hogy a lakosság nagy része mellettünk áll és támogatja a kezdeményezést, ezért az elmúlt hetekben aláírásgyűjtésbe kezdtünk, és örömmel tapasztaltuk, hogy a miskolciak számára szintén nagyon fontos Miskolc-Tapolca és a környék természeti kincseinek védelme, hiszen néhány nap leforgása alatt sikerült több, mint 1.000 db aláírást összegyűjteni.

Ezúton mondunk köszönetet minden, Miskolc városáért, a környezetért és az ivóvíz- és karsztvíz-bázis védelméért elkötelezett embernek, aki aláírásával támogatta kezdeményezésünket. A védetté nyilvánításra vonatkozó javaslatunkat hamarosan beadjuk, és reméljük, ezt követően majd tájékoztathatjuk a lakosságot a pozitív válaszról.

2011, november 18.