A mérkőzés előtt adták át ünnepélyesen a japán szövetségnek azt a 23 ezer dollárt, amely az áprilisi budapesti divízió I-es vb-n elmaradt japán mérkőzések vissza nem váltott jegyeiből folyt be. Az ázsiai együttes az országot sújtó márciusi természeti katasztrófa miatt nem jött el Magyarországra akkor. A 23 ezer dollárt a földrengésben és szökőárban megrongálódott hokipályák felújítására fordítják.

Délelőtt eldőlt, hogy Hári János mégis bemutatkozhat a válogatottban. A 19 éves csatárt a svéd juniorbajnokságban a játékvezető szidalmazásáért november 20-ig eltiltották, ám végül nemzetközi meccsről nem kell hiányoznia. Rajta kívül a kanadai Kevin Primeau debütált mint szövetségi kapitány a csapat élén.

Nagy iramú meccsen inkább a japánok voltak mezőnyfölényben, Bálizs többször is bravúrral védett. A hazaiaknak is voltak helyzeteik, de ezek ugyancsak kimaradtak. A fordulás után egy kontrából Nagy volt eredményes, majd Hári passzából Sikorcin kettős emberelőnyben növelte a különbséget. A japánok nem törtek meg, és hét perc alatt fordítottak. Elsősorban a magyarok egyéni hibáit használták ki. A záró játékrész elején Doneki lőtt hatalmas gólt, majd itt is, ott is több emberelőnyt ítéltek. ezek kimaradtak, ám az 55. percben Benk egy kipattanót a hálóba vágott. A hajrában egy üreskapus góllal 5-3-ra nyert a japán együttes.