A rendőrség őrizetbe vette Tornanádaska polgármesterét   Beri Tamást

 Uzsorabűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt hétfőn a rendőrség őrizetbe vette Tornanádaska polgármesterét és annak feleségét, valamint a polgármester unokatestvérét.

A nyomozás adatai szerint a polgármester boltjában helyiek jelentős felárral hitelre vásárolhattak, az áru értékét, vagy gyakran annak többszörösét a polgármester a hivatalon keresztül folyósított juttatásokból vonta le. A roma Beri Tamás (a kép bal oldalán a faceebook-on) már korábban  szerepelt a híradásokban, hogy egy születésnapi bulin lefejelt egy nőt.

korábban ezt írta a hvg.hu

Fejberúgott egy nőt Tornanádaska polgármestere

Fejberúgott egy ózdi nőt Tornanádaska múcsonyi sírkövessel bulizó polgármestere Dubicsányban. A sértett férje szerint a polgármester kártérítési ajánlatot tett. Beri Tamás tagadja a történteket, a rendőrség nyomoz.

A szemtanúk és a sértett szerint Beri Tamás, Tornanádaska polgármestere rúgott fejbe egy nőt a napokban a dubicsányi panzióban, írja a HVG. a panzió egyik alkalmazottja szerint Beri barátai egy múcsonyi sírköves 30. születésnapját ünnepelték az elegáns fogadóban. A társaság minden tagja öltönyt, nyakkendőt viselt, kivéve Tornanádska polgármesterét, aki ettől nem érezte jól magát.

Ahogy fogyott az alkohol, úgy vált egyre kötekedőbbé a polgármester, aki egy másik, ózdi társaság egyik tagjáról próbálta lerángatni a nyakkendőt. Az ózdi vendég barátnője kérdőre vonta, Beri két pofonnal válaszolt.

A polgármester ezután egy békéltetőként fellépő barátjukat is megütötte, majd fejberúgott egy, az asztalnál ülő nőt.

A nő elájult, erősen vérzett, szemöldökét öt öltéssel kellett összevarni. Három napig tartották kórházban.

A sértett férje, Sz. Tamás kihívta a rendőröket, de mire kiértek, Beri és barátai már eltávoztak. Sz. állítása szerint Beri azóta kártérítési ajánlattal megkereste, de nem egyeztek meg, írja a HVG.

Beri a lap megkeresésére előbb tagadta, hogy ilyesmi történt volna, aztán azzal rakta le a telefont, hogy nincs mondanivalója. Az ózdi rendőrkapitányság csak annyit erősített meg, hogy garázdaság és könnyű testi sértés ügyében nyomoznak.

Beri Zoltán 2011 januárjától polgármester, elődje, Szucskó Péter az októberi választást követően, közvetlenül eskütétele után ismeretlen okból lemondott.