A Készenléti Rendőrség az elmúlt időszakban számos alkalommal küldött megerősítő erőt Borsod-Abaúj-Zemplén megye különböző településeire, melynek minden alkalomban jól érezhető pozitív hatásai voltak a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a rend fenntartása és a bűnügyek megelőzésére tekintettel.

A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának munkatársai 2011. szeptember 26-tól Putnok község és a környező települések területén látnak el visszatérő szolgálatot. A lovas járőrök már első járőrözésük során sikeresen intézkedtek a tetten ért terménylopókkal szemben.

A készenléti rendőrök 2011. szeptember 26-án a kora esti órákban Putnok Almáskert területén végrehajtott területbejárásuk során a fűben heverő két darab biciklire és egy felfeszített kerítésre lettek figyelmesek. Az elkerített területen két fiatal férfi éppen almát szedett. A rendőrök kiérkezésekor már egy bevásárlótáskányi gyümölcsöt szedtek.

A férfiak a rendőri intézkedés során beismerték, hogy almalopás céljából mentek az elzárt területre. Az elkövetőket a Putnoki Rendőrőrsön előállították.