Új vezetőt nevezett ki a Bükki   nemzeti park élére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter: a Bükki Nemzeti Park igazgatója Grédics Szilárd lett.

 

A vidékfejlesztési miniszter október 4-től mentette fel a nemzeti park korábbi vezetőjét, Duska Józsefet.

Grédics Szilárd Nagykanizsán, az Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett erdőmérnöki diplomát. A Mátrai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Őzdi Erdészeténél kezdte pályáját erdőművelési műszaki vezetőként 1987-ben. Erdészetvezetőként dolgozott az Arlói Erdészetnél, majd 2004-től az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészetét vezette.

Az MTI korábbi értesülése szerint a Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kellett távoznia.

Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár október 10-én a parlamentben egy képviselői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Bükki Nemzeti Park igazgatóját felmentő okiratban bizalomvesztés szerepel. Ennek egyik oka az lehetett, hogy az olasz bérlő sorsáról döntő per 10 évig tartott és a miniszter úgy ítélte meg, hogy ebben a nemzeti park vezetője is felelős, valamint az új pályázat előkészítő folyamata nagyon lassan zajlott.