A fideszes Bodó Sándor nyerte 51 százalékkal a másodszorra kiírt püspökladányi időközi országgyűlési választás második fordulóját, ezzel országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. 

Második lett a jobbikos Rigán István 33 százalékkal, harmadik helyen a szocialista, egyben a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció Platform színeiben politizáló Bangóné Borbély Ildikó végzett 14 százalékkal.

Negyedik a Szociális Unió (Szili Katalin pártja) színeiben induló Bányász Róbert lett 1 százalékkal. (Bányász 102 szavazatot kapott, miközben a jelöltállításhoz 750 ajánlószelvényre volt szükség. Elsőként éppen ő adta le a szelvényeket.)

A független Galyas István az első fordulóban visszalépett, az LMP az először kiírt, de érvénytelen időközi választáson még indított jelöltet, most nem.

A szavazásra jogosultak 20 százaléka ment el, hogy a tavasszal autóbalesetben elhunyt fideszes Arnóth Sándor országgyűlési képviselő utódjára szavazzon a püspökladányi választókerületben.

A részvételi aránynak immár különösebb jelentősége nincs, mivel a parlament nyári döntése szerint a második fordulóban az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja, vagyis megszűnt a 25 százalékos részvételi küszöb. (Az első fordulóban továbbra is érvényben van az 50 százalékos részvételi küszöb.)