Lázár János a Fidesz hétfő i frakcióülésének témáiról számolt be. Jóvátételi adót javasolnak a volt rendszer politikai döntéshozóinak nyugdíjával kapcsolatban, módosítanák a Btk. emberiség elleni bűnökkel kapcsolatos felelősségre vonásával foglalkozó részét, új elemeket ismertetett a képviselők javadalmazásának kérdésében.

Lázár János sajtótájékoztatón számolt be a Fidesz frakciógyűlésén történtekről. Bejelentette, hogy az igazságügyi törvény reformja záró szakaszba érkezett, rövid időn belül be fogják terjeszteni az erre irányuló törvényjavaslat csomagot.

A legtöbb szó az előző rendszer vezetőinek magas nyugdíjának kérdéséről esett. Wittner Mária még csütörtökön jelentette be, hogy a Fidesz frakció hétfőn megtárgyalja azt a javaslatát, ami a Magyar Szocialista Munkás Párt (MSZMP) és annak vezető szervezeteinek egykori tisztségviselőitől megvonná a nekik korábbi fizetésük alapján kiutalt, az átlagnál jóval magasabb nyugdíjat, és az felszabadult összegből 56-os segélyszervezeteken keresztül 56-os mártírokat, kárvallottakat vagy halálra ítélteket támogatnák. Wittner konkrét javaslata szerint magasabb közteherviselést kellene vállalnia annak, aki az MSZMP-ben politikai döntéshozatallal foglalkozott, ezzel a Fidesz frakció egyetértett, jóvátételi adó bevezetését vetették fel.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a KISZ, az ÁVH és a Munkásőrség döntéshozóira is vonatkozna a nyugdíjmegvonás, de más fegyveres testületekből nyugdíjba vonultakra nem-írja az index.hu