Varga: Már csak igazi rokkantak vannak

Reszkethet 291 ezer rokkantnyugdíjas . Ennyi ember állapotát vizsgáltatná felül a kormány. Közülük 120 ezret küldenének vissza a munkaerőpiacra.

 

 Varga László  szocialista képviselő keddi miskolci tájékoztatóján ezzel kapcsolatban kijelentette: a kormány intézkedése „méltatlan, vállalhatatlan, szociálisan érzéketlen”, és – különösen megyénkben – katasztrofális hatása lehet.

Dr. Varga László hangsúlyozta: nem tudni, hogy a kormány mikor kezdi el ennek a programnak a végrehajtását. Az viszont biztos, hogy az amúgy is terhelt munkaerőpiacot még jobban megterheli a plusz 120 ezer új munkavállaló megjelenése. Ebben a helyzetben akar a munkaerőpiacra 120 ezer, korábban rokkantnak minősített embert kiküldeni.a kormány” – jelezte a szocialista politikus, miért tartja vállalhatatlannak és érzéketlennek a kormányzati döntést. Elmondta: a kormányzat azzal érvel, hogy nagyon sokba kerül a rokkantak ellátása, ezért kell ezt az intézkedést meghozni. Azt viszont sugallják, hogy ezek az emberek az adófizetők pénzéből élnek, méghozzá jól, többen érdemtelenül. A politikus szerint  előző szocialista kormányok ideje alatt, 2008-ban már volt egy átfogó vizsgálat, akkor kiszűrték azokat az embereket a rendszerből, akik csalással, megvesztegetéssel kapták meg a rokkantsági fokozatukat.