A kilenc turisztikai régió közül Észak-Magyarországon gyarapodott a legnagyobb mértékben, 5,4 százalékkal a turisták száma az év első hét hónapjában a KSH adatai alapján – tájékoztatta szerdán az MTI-t a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Marketing Igazgatóságának médiareferense.

 

Horváth Sándor hozzátette: a régió kereskedelmi szálláshelyein az első hét hónapban 9 százalékkal több külföldi és 4,7 százalékkal több belföldi vendéget regisztráltak, mint 2010 azonos időszakában.

Úgy vélte, ez annak is köszönhető, hogy a marketing igazgatóság az idei évben öt akciósorozatba csoportosította a legfontosabb észak-magyarországi kínálatot, eseményeket. Januártól márciusig Évindító wellness akciót hirdettek, júniusban a Júniusi lakoma elnevezésű programban gasztronómiai túrákat kínáltak, június 20. és július 3. között pedig a régió öt kalandparkja biztosított kedvezményes belépőjegyet a látogatóknak. Hozzátette, hogy az idén már 4. alkalommal hirdették meg a fürdőlátogatásra ösztönző VizesKEDDj+ elnevezésű kampányt, amelynek keretében keddenként fél áron vásárolhatták meg a fürdőbelépőket a régióban a vendégek. Ez az akció októberben és novemberben is folytatódik – közölte Horváth Sándor.