Blogbejegyzései miatt bírálták Miskolc volt polgármesterét fideszes politikusok
 Blogbejegyzései miatt bírálta Káli Sándort, Miskolc korábbi MSZP-s polgármesterét két fideszes országgyűlési képviselő, Sebestyén László, a Fidesz városi szervezetének elnöke és Zsiga Marcell alpolgármester szerdán a szocialista párt miskolci irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján.

 

Sebestyén László azt mondta: írásai alapján Káli Sándor „erkölcsileg és morálisan is megsemmisült”.  „A város egykori polgármestere 2011-re sem magát, sem a körülötte lévő világot már nem tudja komolyan venni: erkölcsi-morális értelemben egy teljességgel megrendült, zülllött emberré lett” – Jelentették ki nyilatkozatukban.

A fideszes politikusok elsősorban azt vetették a volt polgármester szemére, hogy az interneten élesen, személyeskedően bírálta a borsodi megyeszékhely egy évvel ezelőtt megválasztott vezetését, személy szerint Kriza Ákos polgármestert.

Tájékoztatásuk szerint Káli Sándor blogbejegyzésében egyebek mellett azt írta, hogy a Nagyváradról Miskolcra költözött Kriza Ákos nincs tisztában a város múltjával, értékeivel, gondjaival, lényegében „idegen”. A fideszes képviselők úgy vélik, Káli ezzel az „idegenezéssel” az önkorlátozás nélküli tahóságáról tett tanúbizonyságot.És felszólították a „demokratikus és hazafias érzelmű miskolci szocialistákat”, hogy határolódjanak el „a szellemi tájékozódó képességét láthatóan elveszített elnöküktől”. Mert szerintük Káli ezzel az „idegenezéssel” annak a formálatlanul gusztustalan, ám fáradtan ravaszkás szocialista szavazatmaximalizálási fortélynak enged teret itt Miskolcon, amit az országos politikában az elhíresült 23 millió román munkavállaló idetelepülésével való fenyegetőzésük során, egyszer már megengedtek maguknak.

Káli Sándor – aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón – a fideszes politikusok távozása után az elhangzottakra reagálva azt mondta: folytatja a blog írását, és miután szerinte a „sajtószabadságot sárba tiporják”, s nemcsak Miskolcon, fontosnak tartja, hogy kifejezze a véleményét a város érdekében.