Ezredikként csatlakozott a Coop-csoport informatikai rendszeréhez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván szerdán átadott, zöld mezőben kétszáz millió forintból megépült, tizenegy embert foglalkoztató új üzlete – közölte a Co-op Hungary Zrt.

Az informatikai rendszer kifejlesztésére 5 milliárd forintot fordított a Coop-csoport – mondta a bolt átadásán Murányi László Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A közös informatikai rendszer korszerűbb, gyorsabb vevőkiszolgálást, átláthatóbb partnerkapcsolatokat és integrált adatkezelést tesz lehetővé – tette hozzá.

A közlemény szerint ma már az üzlethálózat tagjainak több mint fele lehet részese a rendszernek, a további fejlesztések révén a cél, hogy a következő években több száz további üzletet vonjanak be a közös informatikai hálózatba, és a szoftveres fejlesztés révén is bővítsék a szolgáltatások körét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kizárólagosan magyar érdekeltségű Coop immár 112 üzletet működtet.

A csoport korábbi tájékoztatása szerint 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a magyar piacon, az idén a múlt évi 510 milliárd forinthoz hasonló árbevétellel kalkulálnak.

A kedvezőtlen körülmények ellenére is folytatják a Coopoknál a megkezdett fejlesztéseket, a boltmegújítási programot, az integrált informatikai rendszer fejlesztését, valamint a törzsvásárlói kártya bevezetésével összefüggő feladatok megvalósítását. Ezekre a programokra összesen mintegy 2,5-3,0 milliárd forintot fordítanak. Tavaly a Coop-csoportnál 3 milliárd forint körüli összeget költöttek fejlesztésekre.