Az érdeklődés középpontjába került és vitát generált az az elképzelés Miskolcon, hogy a Földes Ferenc Gimnázium nevét megváltoztassák. Miskolc polgármestere csak a közös diskurzus után tartja elképzelhetőnek a téma napirendre tűzését.

A Miskolci Önkormányzatot a Széchenyi’ 56 Emlékbizottság kereste meg azzal a kéréssel, hogy a Földes Ferenc Gimnázium nevét változtassák Miskolci Széchenyi István Gimnáziumra – tájékoztatta szerkesztőségünket Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a Széchenyi’ 56 Emlékbizottság érveit megfontolandónak tartotta és tartja, mint ahogy azt is elengedhetetlennek gondolja, hogy a névváltoztatást ellenzők véleményét is kikérje, és az ebben a körben megfogalmazott érveket is megismerje. Most éppen azokat a napokat éljük, amikor a helyi nyilvánosságban ezek az érvek és gondolatok pro és kontra megfogalmazódnak – teszi hozzá a szóvivő.

Kriza Ákos Miskolc polgármestere csak ennek a közös diskurzusnak a lezárulta után tartja elképzelhetőnek és kívánatosnak a nagy múltú miskolci intézmény esetleges névváltoztatásnak a napirendre tűzését-írja a minap.hu