Nehéz helyzetbe kerülhet a Miskolci Egyetem (is), ha bevezetésre kerülnek a kormány felsőoktatással kapcsolatos tervei. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint a továbbiakban az állam nem fizet egy fillért sem a közgazdász sem a jogi képzésért. Azaz, ha egy egyetem ilyen szakokat akar indítani, akkor csak azokra számíthat, akik hajlandóak kifízetni a képzés teljes költségét. Mivel az állami finanszírozás megszűnik, nincs lehetőség többé „játszani” a pénzekkel, ami azt jelenti, hogy számítások szerint a mostanihoz képest duplájára növekedhetnek a tandíjak. Más szakokon is várható, hogy csökken az állami képzés. A számítások szerint Miskolcon harmadával fog csökkenni az egyetemre befolyó pénz, ami azt eredményezheti, hogy elvándorolnak a tanárok, ami viszont azt eredményezheti, hogy esetleg elveszti a miskolci intézmény egyetemi rangját, úgy, hogy közben lesznek olyan szakok, amelyek egyetemi diplomát adhatnak ki. A hírek szerint a takarékosság első lépcsője a sárospataki főiskola bezárása, és a képzés Miskolcra való áthelyezése.
A hír hallatán megmozdultak a poltikusok. Pelczné Gáll Ildikóra és Mengyi Rolandra, a két helyi erős emberre vár a feladat, hogy megmentsék a miskolci felsőoktatást.
A hírek hallatán a szívtájékukat masszírozó egyetemi vezetőknek azt mondták Budapesten, nyugi gyerekek, ez a lájtos kiadás, ennél csak durvább ötletei vannak a kormánynak