A minap.hu oldalán reagált Patkó az eszakhirnok.hu információjára

Patkó Gyula: nem hangulatformáló találgatásokra van szükség!Amíg nincs mód határozott tényekre reagálnia az új felsőoktatási törvény koncepciójával kapcsolatban, addig nem nyilatkozik Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora – áll az intézményvezető szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Patkó Gyula azokra az elmúlt napokban felröppent hírekre reagált, melyekben az új felsőoktatási törvény koncepciójával kapcsolatban, a Miskolci Egyetem jövője is szóba került.
– Az Országgyűlés a felsőoktatási törvény legújabb koncepcióját. Javaslatról van szó, a kodifikált változat várhatóan a hónap végéig készül el – hangsúlyozza a rektor.

Patkó Gyula a közleményben leszögezi, alapjaiban új felsőoktatási törvény születésének vagyunk tanúi. Ennek sarokpontjai egyebek mellett a finanszírozást, a működés kritériumait és az államilag finanszírozott szakokat érintik, tehát az évszázados gyökerekkel bíró magyar felsőoktatás alaprendszerét módosító tervezetről van szó.

Mivel a véglegesítés a rendszer sajátosságai okán meglehetősen hosszú, a rektor arra kér, hogy a jövőre vonatkozó, hangulatformáló találgatások helyett nagymúltú egyetemünk értékeinek, eredményeinek, s ezekből adódóan meghatározó regionális jelentőségének adjanak hangot.
–A Miskolci Egyetem a mi egyetemünk – ekként vigyük hát hírét mindannyian! – szögezi le közleménye végén Patkó Gyula-írja laptársunk a minap.hu