Miskolc. Itt van egy mozifesztivál, hangsúlyozta, amelyre igen sokan kíváncsiak

Bokor Attila, a Nemzeti E rőforrás Minisztérium főosztályvezetője is a CineFest jelentőségét emelte ki megnyitó beszédében. „Ma, amikor a mozibajárás negatív rekordokat dönt, itt van egy mozifesztivál, hangsúlyozta, amelyre igen sokan kíváncsiak.” Az okokat elemezve arra jutott, a színvonalas programok vonzzák a nézőközönséget.

A legjobb program

Bíró Tibor, a CineFest igazgatója vette át a szót, kiemelvén, hogy igyekeztek a szervezéskor felhasználni az előző hét év tapasztalatait annak érdekében, hogy olyan színvonalú rendezvény szülessen, amilyen még nem volt. Bíró Tibor kijelentette, ez sikerült is elérniük: az eddigi legjobb, kivételesen igényes versenyprogramot állították össze. A több mint hatszáz nevezésből 64 versenyfilmet választottak ki, a többi alkotást is figyelembe véve közel 200 vetítés vár majd a vendégekre a fesztivál ideje alatt.

A fesztiváligazgató megjegyezte, soha ennyi vendég nem regisztrált a fesztiválra mint most, több mint 500 hazai és külföldi vendég érkezett Miskolcra, akik több mint 1500 vendégéjszakát töltenek majd a városban-írja a bonn.hu