Isten tiltja számukra a macskaszemet, ezért börtönbe kerültek   kerekagy.blog.hu/

Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát szerelni a szekerükre, számolt be a Gawker.

A férfiak a bírság befizetését is megtagadták, így a rendőrség előállította, és börtönbe zárta őket. A nyolc amis azzal védekezett, hogy vallásuk tiltja, hogy világos, csillogó dolgokat viseljenek. Az amisok a konzervatív keresztények azon csoportja, akik elutasítják a technika legújabb vívmányait, és a 18. századi Amerikába vándorlásuk idején jellemző viszonyok közt élnek. Földet művelnek, nem használnak sem autót, sem áramot. A világ a Kis szemtanú című filmből ismerhette meg, hogy élnek az amisok, és miért reménytelen a szerelem egy helyes amis nő és egy sármos világi nyomozó közt.

A vallás tiltja a fényképezkedést is, amelyet a rendőrök szintén nem vettek figyelembe, és elkészítették a letartóztatáshoz szükséges felvételeket is. A Gawker beszámolója szerint a narancsszínű börtönruha viselését viszont nem tették számukra kötelezővé.