Miskolc. Még nem jöhetnek vissza a régi fideszesek

A hivatalos indoklás szerint munkahelyi elfoglaltsága miatt távozik Molnár Attila, a Fidesz miskolci első embere, de ezt a magyarázatot senki nem veszi komolyan helyben. Molnár Attila soha nem reagált az esetleges munkásőr múltjával
kapcsolatos vádakra, igaz a szocialisták sem tudtak előásni ezzel kapcsolatban semmit, bár többször azt mondták, hogy már nyomon vannak. .
(Molnár Attilát a szocialista időszakban azért küldték el  a vadasparkból , mert nem volt meg az ehhez szükséges felsőfokú végzettsége, de ezt ő vitatta. Azt is felrótták neki ellenfelei, hogy korábban együttműködött Rózsa Edittel, a  Kocsonyafesztivál alapítványában, sőt a felesége, aki most a városházán személyzetis, Rózsa mellett dolgozott.)
Többen úgy vélik, a Fidesz megkezdte a felkészülést a következő választásokra. A párt egykor 800 tagot számláló miskolci szervezetét a választások előtt robbantották fel. A döntést soha nem indokolták, de a kiszivárgó hírek szerint a párt felső vezetése puhának tartotta a párt helyi vezetőit, akik szerintük nem voltak elég konfrontatívak a szocialistákkal. A választások idején nem is létezett Fidesz Miskolcon, majd 2010 nyarán kezdődött meg az újjászervezés Molnár Attila vezetésével, aki az új kurzusban az egyik önkormányzati érdekeltségű az AVE cég első embere lett. (A választások éjszakáján ő jelentette be a Fidesz miskolci győzelmét.) Névtelenséget kérő fideszes forrásaink szerint Molnárral helyben sem nem voltak megelégedve, de a leváltásának fő oka az lehetett, hogy a nagyvárosok többségében a Fidesz helyi első emberei szorosabban kötődnek a párthoz, vagy képviselőik ott vannak az önkormányzatban. Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő az új elnök, az eszakhirnok.hu-nak elmondta, ő személy szerint nem látja akadályát, hogy visszakerüljenek a szervezetbe a párt egykori helyi alapítói, első emberei, akik miatt az egész átszervezés elkezdődött, de hozzátette, ezzel kapcsolatban még egyeztetni kell a párt felső vezetőivel.