Miskolc. 2 ezer forintért tájékoztathat a kataszrófavédelem. Ez kataszrófa volt…

A miskolci újságírók nem hivatalos forrásból , hanem olvasói telefonokból értesültek arról, hogy 5 méteres gázfáklya ég a belvárosban.  A kataszrófa idején sem érkeztek friss információk, kiderült, az erre illetékes éppen nincs is a városban.
A legszervezettebb, a rendőrség szóvivői rendszere, ami egyébként folyamatosan ellátja az újságokat általában szelf-polir anyagokkal, illetve sms-ben közli a baleseteket, ezúttal semmilyen tájékoztatást nem adott sms-ben az eseményekről. Később pedig a szokásos utánlövések érkeztek.
A tűzoltóság évek óta képtelen megszervezni egy, a rendőrséghez hasonlító sms-es tájékoztatást az aktuális riasztásokról. Még rosszabb a helyzet a kataszrófavédelemnél. Rinyu Zsuzsanna(képünkön) elvileg a sajtóreferens, de a „céggel” kapcsolatos tájékoztatás itt is esetleges, jobbára az események után adnak hírt. Van ugyan honlapja a katasztrófásoknak, de az még a tűzoltókénál is gyengébb. Jellemző, hogy a tűz után két nappal egy sort sem írtak a 600 ember kitelepítésével járó haváriáról.
Az eszakhirnok.hu megkeresésére Rinyu Zsuzsanna elmondta, a tűz idején éppen nem volt Miskolcon, és havonta 2000 forintot költhet mobiltelefonálásra, egyébként pedig nem csak a sajtóval kapcsolatos feladatai vannak. Elismerte, volna még mit tökéletesíteni a tájékoztatás rendszerén a kataszrófavédelemnél.