Gigalángok csaptak fel Miskolcon

Egy munkás életveszélyes, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor belobbant egy gázvezeték csütörtök délelőtt Miskolcon, a Városház téren – mondta el a helyszínen Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek.

 

 

Egy nagy gázcsőből szivárgott a gáz, a területen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes állapotban van, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett égési sérüléseket – tette hozzá.

A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, és kiürítették a környékbeli épületeket.

Jelenleg a gázcsőszakasz kizárása zajlik – ez több óráig eltart majd -, hogy ne történjen sorozatos berobbanás. A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették, egészen a Pátria-tömbig – részletezte.

A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát.

A belobbanáskor a vezeték többméteres lánggal égett, a tüzet még nem oltották el. A gázszolgáltató szakemberei most egy csapot próbálnak behelyezni, hogy így oldják meg a kizárást, ha ez nem sikerül, az egész vezetéket lezárják.

A veszély elhárításáig a Tiszai pályaudvar és a Thököly út között villamospótló autóbuszok közlekednek az éjszakai villamospótló járatok útvonalán – tájékoztatta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az MTI-t.